ESEMÉNY

Hogyan gyógyuljunk a kötődési sebeinkből?

2024. June 07. 18:00

A gyógyulás útja a Gyógyító Krisztussal való szeretett közösség, aki asztalt terít számunkra (23 Zsoltár), hogy vele legyünk. A király asztalánál Méfibósethez hasonlóan megismerhetjük az életünkre vonatkozó, lelkünket rehabilitáló, gyógyító királyi tervet. (2Sám 9,11-13)

A kötődési sebek gyógyulásához kell valaki, aki észreveszi a létezésünket. Aki számára értékes és szerethető vagyok. Aki a kötődési stílusom felismerése után segít nekem, hogy megérkezzek egy racionális belátásra. Aki a belső mozgatórugóim megértése után továbbvezet. Utat készít, bevezet a gyógyulás helyszínére, a „király asztalához”(Mt 22, 1–14). Aki beavat az életemre vonatkozó királyi tervbe. Ami nem más, mint: „Isten mindent átfogó teljességére” jutni! (Ef 3,19) 

A kötődési sebek gyógyulása a jelenben történő folyamat, amihez új felismerésekre, megértésekre, új gyógyító tapasztalatokra van szükségünk. Ezek az új gyógyító történések azt szolgálják, hogy a múltban szerzett fájdalmas mintáink átíródjanak. A kötődési sebek gyógyulásához fontos az „itt és most”- ban a múlt emlékeit átkeretezni. Erről szól a királyi terv, hogy hivatalos vagy a király asztalához, ahol átélhető és megtapasztalható valósággá válhat számodra a kötődési sebeidből való gyógyulás.

Dr. Együdné Kéki Piroska

a PTF Pasztorálpszichológiai szakreferens képzés vezetője.

Élőben és online! 

Programnaptár